Wedstrijd 'Wat zou ik doen'

verzet dat niet verdwijnt

Lesgeven over de Tweede Wereldoorlog aan kinderen in het basisonderwijs: Hoe doe je dat? Wat vind jij belangrijk om aan je leerlingen mee te geven? Hoe vertel jij de persoonlijke verhalen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt aan je leerlingen?
Laat ons weten hoe jij op een inspirerende en vernieuwende manier lesgeeft over de Tweede Wereldoorlog en doe mee aan de wedstrijd ‘Wat zou ik doen’.

Wat zou ik doen? Het is een veel gestelde vraag als het over ‘de’ oorlog gaat.
Bezetting, vervolging en verzet stelden tijdens de Tweede Wereldoorlog mensen voor keuzes, soms met grote gevolgen. Er waren mensen die niet aan de kant bleven staan. Zij zetten hun eigen vrijheid op het spel.
 
Jaarlijks wordt de Expogé-prijs Wat zou ik doen - Verzet dat niet verdwijnt  toegekend aan een pabo-student(e) of beginnende leerkracht die de idealen van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog op de meest inspirerende en originele wijze doorgeeft binnen het onderwijs.
De prijs bestaat uit een kunstwerk van oud-verzetsstrijdster Truus Menger en een geldbedrag van €500,-.
 

Meer weten?

 

- Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd.

- Bent u Pabo-docent en geïnteresseerd in de workshop Wat zou ik doenNeem dan contact op met de educatieve dienst.

- Bekijk hier 'The making of...' van de cd/dvd Wat zou ik doen

 

De cd / dvd van Wat zou ik doen zijn als één uitgave bestelbaar in onze webwinkel. Klik hier voor meer informatie en bestelling.