Er reed een trein naar Sobibor

Jules Schelvis is sinds de oprichting van het Herinneringscentrum in 1983 altijd nauw betrokken geweest bij ons werk. In 2001 onthulde hij het monument Tekens in Westerbork. Hij heeft als een van de eerste Europese Holocaust-overlevenden de oorlog een gezicht gegeven.

Het herdenkingconcert Er reed een trein naar Sobibor is slechts een van de vele indrukwekkende manieren waarop Jules Schelvis de wereld kenbaar heeft gemaakt welke gruwelijkheden tijdens de Tweede Wereldoorlog in Sobibor hebben plaatsgevonden.

Lespakket
Voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 van het voortgezet onderwijs is er op basis van het concert een lespakket gemaakt. Het bestaat uit een USB-stick met daarop een film met een ingekorte en op het onderwijs afgestemde versie van het concert (40 minuten), vier begeleidende lessen en drie muziekfragmenten. In de lessen leren leerlingen over de Tweede Wereldoorlog en worden zij uitgedaagd hun indrukken op creatieve wijze te verwerken.

Als u het lespakket wilt bestellen (€ 25,- per lespakket, inclusief verzendkosten), kunt u een e-mail sturen naar info@kampwesterbork.nl. 

Concertante uitvoering
Naast het bekijken van de film uit het lespakket, bestaat de mogelijkheid voor een live concert op school of in een theater. Daarbij voert het Nationaal Symfonisch Kamerorkest het concert uit en wordt het verhaal van Jules verteld door een acteur.

Wilt u een voorstelling boeken? Neem dan alstublieft contact op met Jan Vermaning via 06-55963218, of via opmaatvermaning@hetnet.nl.