I Witness in de klas

Scholingsmiddag voor docenten en leerkrachten over het gebruik van het digitale programma “I Witness in de klas” in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

In het Visual History Archive bevinden zich meer dan 53.000 getuigenverklaringen van mensen die genocide overleefden. Het grootste deel van deze getuigenissen betreft overlevenden en ooggetuigen van de Holocaust.

Onder hen bevinden zich 2000 Nederlandse getuigen.
Binnen “I Witness in de klas” is het mogelijk om met leerlingen of studenten te werken met geselecteerde stukken uit deze visuele collectie, in een veilige en beschermde digitale omgeving.

Voor het Nederlandse onderwijs ontwikkelt het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) samen met docenten educatief materiaal voor verschillende onderwijsniveaus: van primair onderwijs groep 7 en 8, Basiskader/KGT/ VMBO-t tot en met eindexamen Havo/VWO.

De scholingsbijeenkomst zal verzorgd worden door Maria van Beurden Cahn (NIOD en Hogeschool InHolland) en enkele docenten, die u met voorbeelden uit hun lespraktijk en uitgewerkte lessuggesties laten zien hoe ‘I Witness in de klas’ ingezet kan worden in uw eigen lesprogramma.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Om zelf met het materiaal aan de slag te kunnen gaan, vragen wij u een eigen laptop mee te nemen.

U kunt zich aanmelden (graag vóór 15 februari) via info@kampwesterbork.nl o.v.v. I Witness.

Terug naar overzicht