Ik ben er nog

Op 1 mei 2016 is de indringende solo Ik ben er nog van Debby Petter in de overkapping van de commandantswoning te zien. De actrice en voormalig nieuwslezeres brengt het oorlogsverhaal van haar moeder voor het eerst naar onder andere het Anne Frank Huis en de Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn. Elke voorstelling wordt ingeleid door journalist Frits Barend.

Ik ben er nog is een voorstelling over schuld en schaamte, over levenslange schade. Een verhaal over toen en nu, van alle tijden. Een verhaal over wat een oorlog met mensen doet. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek, waarmee Debby in 2009 als schrijfster debuteerde. Twee jaar later bracht zij het verhaal voor het eerst naar intieme theaterzalen. Sindsdien heeft Debby de voorstelling meer dan honderd keer gespeeld in theaters door het land.

Ik ben er nog is op 1 mei om 16.30 uur (uitverkocht) en 19.30 uur te zien, op het terrein van kamp Westerbork. Bestel uw kaarten bij de Nationale Theaterkassa via www.ntk.nl of (0900) 9203 (€0,45 p/m).

Lees hier het intervieuw met Debby Petter in het Dagblad van het Noorden terug.

Terug naar overzicht