De Waanzin van deze Wereld

Op zondag 7 juni zal kamerkoor Ad Parnassum uit Tilburg een nieuwe CD De Waanzin van deze Wereld presenteren in het museum van Kamp Westerbork. Het koor brengt de CD uit ter ere van het 35 jarig bestaan. Tijdens het concert worden zowel stukken van de CD gezongen, zoals De trein naar Sobibor en de Chanti Danteschi van de Brabantse componist Mathieu Dijker, alsmede War Poems van Thomas Hardy. De Waanzin van deze Wereld bevat drie composities van Mathieu Dijker, die elk een eigen invalshoek op oorlog, dood en menselijke tekortkomingen in tekst en muziek tot uitdrukking brengen.

De trein naar Sobibor is gebaseerd op Hebreeuwse teksten die tijdens de Chanoeka worden gezongen, gecombineerd met het gedicht De Trein van Bert Voeten (1918-1992). In vijf delen, ingekaderd in de Jiddische liederen, laten componist en dichter de luisteraar plaatsnemen in de trein die de passagiers naar Sobibor brengt, 1200 kilometer verder. Wat speelt zich daar af? Welke emoties, welke herinneringen, welke angst maakt zich meester van de reizigers? En wat staat hen te wachten?

Kamerkoor Ad Parnassum, opgericht in 1980, brengt ervaren ensemblezangers uit de provincie Noord-Brabant bijeen. Het koor zingt geestelijk en profane muziek op een hoog niveau. Ad Parnassum brengt veelal hedendaagse muziek. Veel componisten schrijven speciaal voor Ad Parnassum. De nadruk in het repertoire ligt op werk van Nederlandse en Vlaamse componisten en muziek op Nederlandstalige teksten. Het koor staat sinds 1997 onder de bevlogen en inspirerende leiding van Anthony Zielhorst.

De Waanzin van deze Wereld begint om 12.00 uur. Bijwonen van het concert kost 10 euro (1,50 euro voor Vrienden), entree museum en bus naar kampterrein inbegrepen. Kaarten voor het concert zijn te reserveren via info@kampwesterbork.nl of telefoonnummer 0593-592600.
 

Terug naar overzicht