Presentatie complete WesterborkLuisterpad

Op zondag 29 september presenteren Hummel&deBoer mediaproducties, wandelsportorganisatie KNBLO-NL en het Herinneringscentrum Kamp Westerbork het complete WesterborkLuisterpad.
Het WesterborkLuisterpad is een serie verhalen in audio waarin ooggetuigen van de Jodenvervolging hun herinneringen vertellen. Het is onderdeel van de themawandeling Het Westerborkpad, een langeafstandswandeling langs de deportatieroute die duizenden Joden in de Tweede Wereldoorlog per trein van Amsterdam moesten afleggen naar kamp Westerbork.  

programma

- Wandeling laatste etappe - Station Beilen 10.30 uur
Voorafgaand aan de presentatie op zondag 29 september kunnen belangstellenden aansluiten bij een wandeling van de laatste etappes van het Westerborkpad onder leiding van een ervaren gids, Erik van de Hoeven, van de Historische Vereniging Beilen.
 
- Rondleiding kampterrein - Ingang kampterrein 12.00 uur
Het is ook mogelijk om voorafgaand aan de presentatie een rondleiding over het kampterrein te volgen. Onze gids Hilbrand Schuiling start bij de slagboom, bij de ingang van het kampterrein, met zijn verhaal. Deelnemers aan de wandeling zijn niet op tijd terug voor de rondleiding.

- Presentatie
Op het eindpunt van de route - Herinneringscentrum Kamp Westerbork – start om 14.00 uur de presentatie van het complete Westerborkluisterpad, bestaande uit 60 (online) luisterpunten én de WBLP-app. De presentatie is in handen van Bert Kranenbarg (NCRV Radio 2) en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door het trio 'Heeren Oud-Zuid'. Diverse luisterfragmenten worden tijdens het middagprogramma uitgelicht en daarnaast zijn alle verhalen die dag te horen bij een speciale luisterpaal in het museum.

In verband met beperkte beschikbaarheid is opgave voor deelname aan deze activiteiten gewenst via info@kampwesterbork.nl.
Vanaf 29 september zijn alle 60 audiofragmenten van het WesterborkLuisterpad beschikbaar via de nieuwe WBLP-app en online te beluisteren via www.wblp.nl.

NTR
Het WesterborkLuisterpad wordt in de maanden oktober en november 2013 in serieverband door de NTR uitgezonden (Dichtbij Nederland, dagelijks 21.00 – 24.00 uur op Radio 5).  Ooggetuigen, zowel verzetsmensen als familie, buren, vrienden, omstanders en slachtoffers van de Jodenvervolging, vertellen over gebeurtenissen op de route. In 40 afleveringen, variërend in lengte van 4 tot 10 minuten, zijn de aangrijpende verhalen te horen en zullen studiogasten verschillende thema’s bespreken die verbonden zijn met Jodenvervolging. De serie begint bij de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam, tijdens de oorlog verzamelplaats voor Joden, en eindigt in kamp Westerbork. Vanuit dit kamp werden meer dan honderdduizend Joodse Nederlanders uiteindelijk afgevoerd naar de vernietigingskampen.
 

Terug naar overzicht