De Acht van Amen

De Drentsche Aa-wandelroute 'De acht van Amen' is een beschreven wandelroute, bestaande uit twee wandellussen van elk ongeveer drie kwartier tot een uur.

Het dorp Amen vormt het begin en het einde van de route. De wandelroute is ontstaan door samenwerking van Staatsbosbeheer, en de landschapsploeg van de Stichting Hendrik van Boeijenoord te Assen. U kunt ervoor kiezen om beide lussen te lopen, maar u kunt ook een halve acht lopen.

U kunt dit arrangement combineren met een kop koffie, gebak en/of lunch bij Café de Amer. Mocht u vragen hebben over het eten dat geserveerd wordt bij de Amer, dan kunt u contact opnemen met de Amer op 06-53912303.

Na of voor uw bezoek aan de Amer en/of uw wandeling komt u naar het Herinneringscentrum toe, waar u kunt kiezen uit de volgende activiteiten.


Reserveren is noodzakelijk, minimaal vijf werkdagen voor uw geplande bezoek. Dit kan per mail of telefonisch: 0593-592600. Reserveringen zijn afhankelijk van beschikbaarheid. Prijzen zijn afhankelijk van het arrangement dat gekozen wordt