4 mei 2019 - Dodenherdenking Nationaal Monument Westerbork

De dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork begint op zaterdag 4 mei 2019 om 19.00 uur met een Stille Tocht en is voor iedereen vrij toegankelijk. Herinneringscentrum Kamp Westerbork nodigt iedereen van harte uit om de herdenking bij te wonen.

Stef Bos zal dit jaar een muzikaal eerbetoon brengen aan de slachtoffers van de Tweede WereldoorlogStef Bos (1961) is zanger en liedjesschrijver. Hij werd bij het grote publiek vooral bekend met zijn nummer Papa. Naast in het Nederlands, zingt en schrijft hij ook nummers in het Afrikaans. Hij zal onder meer een nummer ten gehore brengen, dat hij speciaal voor Kamp Westerbork schreef. Daarnaast spelen overlevenden, nabestaanden en jongeren een belangrijke rol in het herdenkingsprogramma.

BELANGRIJK! Vanwege de verwachte drukte, vragen wij bezoekers met de fiets te komen en op tijd op het kampterrein te zijn. Na afloop van de herdenking bieden wij op het kampterrein gratis koffie en thee aan.

PROGRAMMA 4 MEI 2019:

's Middags zijn er lezingen van ooggetuigen Max Degen, René de Vries en Joop Waterman. Om 13.00 uur wordt het speciale theaterstuk van Theater Na de Dam opgevoerd.

19.00 uur Stille tocht
> Westerborkklok - Freddy Huizeling
> Kindernamen - Leon Kok en Melissa Jongman

19.30 Herdenkingsprogramma
> Kinderlezing - Suus Pronk
> Drie generaties-lezing - Hans Peeper
> Muziek - Stef Bos
> Dichter bij 4 mei - Janine Venema
> Overdenking - Dhr. Marcan
> Kaddisj -Joop Waterman

20.00 Stilte
> Signaal Taptoe - Stephen de Koning
> Bloemlegging
> Muziek: Julia Doornebosch (viool) en Loïs van Malenstein (cello)

De stille tocht en het herdenkingsprogramma worden live uitgezonden door RTV Drenthe
 

 

Terug naar overzicht