65 jaar Schattenberg

De Indische Nederlanders zijn een vergeten groep in de Nederlandse geschiedenis en hun verblijf in kamp Westerbork een vergeten periode. In Indische Nederlanders in kamp Westerbork wordt hun verhaal verteld. Kamp Westerbork kent een langere geschiedenis dan die van de oorlogsperiode, toen het kamp zijn naam als Durchgangslager voor Joden kreeg. Nagenoeg niemand weet dat het kamp onder de naam ‘De Schattenberg’ een opvangkamp is geweest voor gerepatrieerden uit het voormalig Nederlands-Indië. Indische Nederlanders in kamp Westerbork geeft een helder beeld van deze periode, waarin Indische Nederlanders van de eerste generatie hun verhaal vertellen: indringend en verhelderend.

Programma

13.30 uur ontvangst
14.00 welkomstwoord Guido Abuys
conservator Herinneringscentrum Kamp Westerbork

bijdrage Yvonne van Genugten
directeur Indisch Herinneringscentrum

overhandiging 1e exemplaar Indische Nederlanders in kamp Westerbork.
Kamp Schattenberg 1950-1951

reünie en gelegenheid om het museum en De Wereld Express te bekijken.
(De Wereld Express is een doe-tentoonstelling  in 12-meter lange trailer over anders-zijn en jezelf zijn anno nu, tegen de achtergrond van de Indische geschiedenis voor jongeren)

Wilt u aanwezig zijn, dan is aanmelden verplicht via info@kampwesterbork.nl

Op vrijdag 14 augustus vindt de actiedag  ‘Niet Weggooien’ plaats. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor het behoud van historisch materiaal uit de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Nederlands-Indië.

Op zondag 16 augustus vertelt ooggetuige Gelske van der Vlugt over haar leven in Nederlands-Indië.
 

Terug naar overzicht