Museumweek 'Ons echte /goud\'

/ons echte goud\
Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Zij vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Collecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud!

Nationale Museumweek
Van 3 tot en met 9 april 2017 staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!
Pronkstuk

Pronkstuk
woning Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork

Bij de bouw van het Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork in 1939 kwam op de hoek van het kampterrein een woning te staan voor de kampdirecteur. Later werd het de woning van de Duitse commandant van het Judendurchgangslager Westerbork (1942-1945). Van 1948 tot 2007 werd het bewoond door particulieren. De woning is een officieel rijksmonument van (inter)nation­aal cultuurhis­torisch belang, maar ook van architectonische betekenis door de bijzondere bouwstijl, het materiaalgebruik en de zeldzaam­heid. Het huis is geplaatst in de grootste museumvitrine van Nederland.

Activiteiten museumweek
In een rondleiding over het terrein wordt stilgestaan bij de bewogen bewoningsgeschiedenis van kamp Westerbork, met de nadruk op de periode 1939-1945. Dagelijks rondleidingen over het kampterrein om 12.00 en 14.00 uur.
 

www.nationalemuseumweek.nl

Terug naar overzicht