Nacht van de Ontdekking

Zaterdagavond 18 oktober 2014 organiseren het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Staatsbosbeheer en de Radio Sterrenwacht de Nacht van de Ontdekking voor avontuurlijke kinderen tussen 8 en 12 jaar. Samen met de boswachter ontdekken zij sporen in het bos van Hooghalen, horen ze de geluiden die sterren maken en op het kampterrein luisteren ze naar verhalen over kinderen in kamp Westerbork.

Wat zie je als je ’s nachts omhoog kijkt? Wat hoor je als je ’s nachts door het bos loopt? Waar droom je van als je ’s nachts je ogen dicht doet? Deze vragen worden beantwoord in de Nacht van de Ontdekking van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De ‘nacht’ wordt georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer en Stichting Astron.

Vaders en moeders, opa’s en oma’s volgen het eerste deel van de avond een eigen programma, maar op het kampterrein luisteren ze samen met de (klein)kinderen naar de sterren, naar een mevrouw die als kind in kamp Westerbork werd bevrijd én naar een echte verhalenverteller die vertelt over gevangenen die gevlucht zijn uit kamp Westerbork.

Kinderen die de geheimen van de boswachterij Hooghalen willen ontdekken kunnen zich opgeven per mail info@kampwesterbork.nl of telefoon (0593) 59 26 00. De eerste groep start om 19.30 uur tot 22.30 uur. De tweede groep om 20.15 uur tot 23.15 uur. Voor vrienden van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en kinderen is het gratis. Voor overige belangstellenden € 6,50 per persoon.
 

Terug naar overzicht